8 τρόποι για να ξεκλειδώσετε τη δύναμη του διαδραστικού πίνακά σας

Οι διαδραστικοί πίνακες έχουν μπει τα τελευταία χρόνια για τα καλά στην εκπαιδευτική μας καθημερινότητα. Το post αναφέρει 8 στρατηγικές για να χρησιμοποιήσουμε τον διαδραστικό μέσα στην τάξη. Οι στρατηγικές μοιάζουν με μία πρώτη ματιά αντιφατικοί. Άλλες υποστηρίζουν τις δυνατότητες του διαδραστικού για την συνεργατική μάθηση και άλλες μας προτρέπουμε να τον κλείσουμε αν θέλουμε να εργαστούμε συνεργατικά.
Αυτή όμως η αντίφαση δεν ξεπερνιέται με το να πούμε απλώς πως ο διαδραστικός είναι εργαλείο και η χρήση του εξαρτάται από τον εκπαιδευτικό. Και αυτό διότι υπάρχει πάντα μία διαλεκτική σχέση του εργαλείου τόσο με το χέρι όσο και με το έργο…

Ars Longa Vita Brevis

Βασικά: Αλλάξτε του τα φώτα!

Είναι ένα εργαλείο και τίποτα περισσότερο.

Δημιουργείστε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα αναδείξετε  τη μάθηση. Αυτό έχουμε ανάγκη. Αξιοποιείστε το Ψηφιακό σχολείο.  Βρείτε άλλους εκπαιδευτικούς με παρόμοιες αναζητήσεις και δημιουργήστε  συνεργασίες. Τα καλύτερα project  τα στήσαμε με συναδέλφους που βρίσκονταν μακριά αλλά συμφωνούμε στις διδακτικές προσεγγίσεις και κυρίως έχουμε παρόμοιες απόψεις, φιλοσοφικές, πολιτικές και παιδαγωγικές. 

Ο διαδραστικός πίνακας πολύ εύκολα μπορεί να γίνει ένα εργαλείο που να διαιωνίζει την αυθεντία. Πώς θα τον αξιοποιήσεις είναι στο χέρι σου. Τελικά ας μην κοροϊδεύομαστε απαιτεί πολλή εργασία όπως να μάθεις καλά κάποιο λογισμικό και μετά να αφιερώσεις χρόνο να δημιουργήσεις το δικό σου υλικό ανάλογα με τις απαιτήσεις της τάξη σου. Και κυρίως εμπλέξτε τους μαθητές σας.

Και σκεφτείτε την 7η «εντολή»: Κλείστε τον!

Δείτε την αρχική δημοσίευση

Σχολιάστε

Filed under Διδασκαλία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s